Vår historia

Jimmy Larsson började träna Ju-jutsu 1982 och genom åren arrangerades många läger med både Judo- och karateinstruktörer för att utöka kunskaperna.

Jimmy tyckte att man också borde bjuda in någon aikidoinstruktör för att bredda kunskaperna även på detta område. Han hade provat på aikido på olika Ju-jutsuläger bl.a s.k svartbältesläger. 1991 bjöd han in Cenneth Sparby och Bo Dahlman från Uppsala aikikai och detta blev starten på aikidon i Sundsvall.

Det fortsatte med flera läger med dessa instruktörer och många resor till Uppsala. 1993 deltog Jimmy på det årliga sommarlägret med Nishio sensei i Uppsala och blev så imponerad av hans budo så att han beslöt att satsa helhjärtat på på Nishio sensei´s aikido och det blev det många läger med Nishio sensei och senare hans elev Shishiya sensei både i Sverige och utomlands. 

Aikidosektionen i Sundsvalls Budoklubb startades 1995 och man hade det första öppna intaget av nybörjare vilket resulterade i över 80 intresserade. Det blev två nybörjargrupper med sammanlagt 64 deltagare. Aikidosektionen växte sedan snabbt med stora nybörjargrupper varje år.  Med i nybörjargruppen 1995 var Niklas Serrebo och Leif Brand som idag är högt graderade instruktörer i klubben. Aikido Sundsvall Meiseikai registrerades 2015 som egen klubb men verksamheten bedrevs i Budoklubben till och med 2017. Därefter tog vi steget och blev en självständig klubb.

Klubben har många högt graderade utövare och en bred verksamhet för alla åldersgrupper.